Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-05 00:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/man-som-skots-av-polis-i-rinkeby-har-avlidit/

STHLM

Man som sköts av polis i Rinkeby har avlidit

Den man som sköts i benet av polis i samband med en knivskärning i Rinkeby i Stockholm har avlidit.

– En rättsmedicinsk undersökning ska göras för att klargöra dödsorsaken, säger Åsa Wallentin vid Stockholmspolisen.

Det var kvällen före midsommarafton som polisen larmades om att en man och en kvinna knivskurits i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

En av de knivskurna påträffades utanför en lägenhet och den andra skadade hittades i en lägenhet. Den knivskurne mannen uppgav för polisen att den misstänkte mannen fanns kvar i lägenheten.

Väl där uppstod en hotfull situation. Polisen fick använda sitt tjänstevapen och sköt den misstänkte mannen i benet

– I samband med den hotfulla situationen avlossade en polis sitt tjänstevapen i benet på personen, säger Åsa Wallentin på Stockholmspolisens ledningscentral.

Under tisdagen avled mannen på sjukhus av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Dog han av sina skottskador?

– En rättsmedicinsk undersökning ska göras för att klargöra dödsorsaken, säger Åsa Wallentin.

Hur många skott avlossades?

– Det är under utredning.

Den knivskurne mannen var vaken och talbar när han anlände till sjukhuset. Den knivskurna kvinnan fick lindriga skador. Den misstänkta knivattacken utreds som mordförsök.

Ärendet kommer nu att utredas av polismyndighetens särskilda utredningar, SU, vilket alltid sker när personer skadas av polisens tjänstevapen.

Ämnen i artikeln

Rinkeby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt