Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Man som slog småbarnsmamma gripen

Den man som attackerade en kvinna framför hennes barn vid Gamla stans tunnelbanestation greps på fredagseftermiddagen.

Det var den femte januari som småbarnsmamman såg en man som var på väg att stjäla från en äldre kvinna. När hon försökte avbryta stöldförsöket blev hon spottad och slagen i ansiktet. Hela händelsen fångades på övervakningskamera.

– Jag har jobbat som polis i över fyrtio år, det här är bland det värsta jag har sett, säger Stefan Tellqvist, polisens förundersökningsledare, till Aftonbladet.

Efter en efterlysning i Aftonbladet och Brottscentralen i torsdags fick polisen in tips som ledde till gripandet.

– Han kunde gripas i norra Stockholm på eftermiddagen, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.