Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man stickskadad vid tunnelbanestation

En knivskadad man kom till tunnelbanestationen vid Thorildsplan på Kungsholmen i Stockholm på lördagskvällen.

Flera polispatruller har kallats till platsen. 

På lördagskvällen kom en skadad man till tunnelbanestationen vid Thorildsplan på Kungsholmen. Polisens presstalesperson Anna Westberg berättar för DN att det är oklart hur allvarligt skadad mannen är, men att skadorna är från en kniv eller ett liknande föremål.

– Det rubriceras som mordförsök, så det är ju rätt allvarligt, säger hon. 

Larmet kom in till polisen klockan 20.06 och flera poliser kom till platsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus och platsen runt tunnelbanan har spärrats av. Tunnelbanetågen stannar inte heller för tillfället på stationen. 

Är det klarlagt var mannen blev utsatt för brott?

– Nej, vi har ingen konstaterad brottsplats. Det är en pågående insats.

Flera patruller befinner sig på platsen runt tunnelbanan för att tala med vittnen och för att undersöka området. Ingen person hade ännu strax innan klockan 21 gripits i ärendet.

Vid 21.25 började tunnelbanetågen åter trafikera stationen enligt tabell. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.