Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 14:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/manga-undantag-fran-inreseforbud-i-sverige-personer-som-saknar-tillstand-inslappta/

STHLM

Många undantag från inreseförbud i Sverige – personer som saknar tillstånd insläppta

Passkontrollanterna bär sedan ett par veckor handskar för att skydda sig mot eventuell smitta. I kuren råder övertryck för att inte luften utanför ska kunna sippra in.
Foto: Lotta Härdelin

Det råder tillfälligt inreseförbud i Sverige, just nu gäller det fram till den 15 maj. Men undantagen är många och det landar fortfarande ett 40-tal plan på Arlanda per dygn. Den som har influensaliknande symtom uppmanas söka vård, men ingen särskild kontroll görs.

Och varje dag stoppas minst ett par människor som inte har rätt att passera gränskontrollen. Majoriteten av dem släpps in ändå.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.