Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Manifestation för Aleppo i Stockholm

Deltagare i fredsmanifestationen i Stockholm på söndagen.
Deltagare i fredsmanifestationen i Stockholm på söndagen. Foto: Beatrice Lundborg

Runt 300 personer samlades på Mynttorget i Stockholm på söndagen för en manifestation till stöd för människorna i Aleppo. Manifestationen gick under parollen ”Stoppa våldet i Aleppo”.

Huvudarrangören bakom evenemanget var Kvinna till Kvinna och Lena Ag, organisationens generalsekreterare, berättade att de ville anordna manifestationen för att visa att man inte glömt bort de som lider i Syrien.

– Vi uppfattade att det var många i Aleppo som trodde att de var bortglömda och att ingen hörde och förstod vad som hände i Aleppo. Vi ville visa att vi bryr oss, säger Lena Ag.

På evenemangets Facebooksida hade runt 1.500 anmält att de skulle delta, men runt 300 dök upp på torget. Lena Ag var ändå nöjd med uppslutningen och sade att man får komma ihåg att det är mitt i julrusningen.

Foto:  Beatrice Lundborg

En av de som kommit för att medverka i manifestation var Klara Lind, 45, från Stockholm. Hon vill visa sitt stöd efter att ha sett videoklipp i sociala medier som skildrar den svåra humanitära situationen i Aleppo.

– Det känns helt fruktansvärt att det pågår fortfarande och att vårt liv pågår här som vanligt, sade hon.

Även om hon kände sig väldigt berörd så har hon märkt att folk i hennes omgivning tappat intresse för konflikten som pågått i flera år.

– För ett år sedan var vi väldigt empatiska, men det har känts som det är många som inte bryr sig längre.

Foto:  Beatrice Lundborg

Oscar Barajas, 27, med dottern Sofia 3 år. Foto: Beatrice Lundborg

Några meter bort står 27-årige Oscar Barajas som också kommit för att visa sitt stöd. Han tycker att det är viktigt att man inte tappar tron även om konflikten blivit långvarig.

– Det har pågått väldigt länge, men det är ingen ursäkt. Vi måste vara engagerade i den här frågan och vi måste sätta press på de ansvariga. 

Foto:  Beatrice Lundborg

Foto: Beatrice Lundborg

Läs också: 350 evakuerade från östra Aleppo

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.