Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-17 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/maria-stengard-min-man-letar-plotsligt-tagresor-till-norrkoping/

STHLM

Maria Stengård: Min man letar plötsligt tågresor till Norrköping

Djurgårdssupportrar – maken är inte med på bild. Foto: Magnus Hallgren.

Stuvsta torg 17.55.

Min man har börjat bete sig… annorlunda den här hösten. Han är ofokuserad, pillar ofta med mobilen och har tecknat abonnemang på nya tv-kanaler. Häromveckan tittade han efter tågresor till Norrköping. Dit brukar han inte direkt åka på eget initiativ.

Jag är på den lokala kiosken och hämtar ut ännu en försändelse från Tradera i min mans namn. Det har varit många på sista tiden, alla innehåller ungefär samma sak: supporterkläder till honom och barnen. Alla i Djurgårdens färger.

Stämningen han sprider hemma påminner om dagarna innan en beräknad förlossning.

Jag och min man har varit ett par i elva år och jag vill hävda att jag känner honom ganska bra. Vi har fått två barn och är nära att ha tagit oss igenom förskoleåren. Vi har köpt hus, hund och försöker vara vara engagerade i varsin karriär. Precis som de flesta andra par har vi gått igenom både härliga och jobbiga faser, och jag känner honom väl i båda. Det är min övertygelse att vi kan klara de flesta utmaningar inom ramen för äktenskapslöftena.

Men det som nu sker är så ovanligt att det är helt oprövat i vår relation: Djurgården är nära SM-guld i fotboll.

Jag ska inte hymla med att jag känner en viss oro för utgången. Hur mycket kommer stämningen här hemma att påverkas om Djurgården förlorar inte bara matchen – utan även guldet – i Norrköping?

I synnerhet som jag själv är IFK Norrköping-supporter.

Men elva lyckliga år fick vi i alla fall.

Maria Stengård är Premiumchef och är i ärighetens namn inte superengagerad i fotbollsligor. Om det inte gäller hennes sons, vilket du kan läsa mer om här: ”Toppa laget, väser jag i örat på tränaren”.