Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/maria-stengard-swosh-later-det-och-min-hippa-hovding-har-lost-ut/

STHLM

Maria Stengård: Swosh! låter det och min hippa Hövding är utlöst

Älvsjö 07.55.

Runt mig står ett 30-tal cyklister och stirrar stint på det röda trafikljuset. Det är en tidig höstdag och varmare än det brukar vara så här års. Det är en brokig skara; där finns kostymmännen, elcyklisterna och lycraentusiasterna. Och så jag, cykelpendlare från Stuvsta med en Hövding runt nacken istället för en klassisk hjälm på huvudet.

Jag som har en telefon av äldre modell, en ganska liten, alldeles ointelligent tv och vanliga standardhörlurar från Apple har en hipp Hövding om nacken. Det får mig att känna en viss stolthet. Det var så klart en present, men det förtar inte känslan av jag är RÄTT. Ja, riktigt cool faktiskt.

Om det bara inte vore för värmen.

Jag har klätt mig alldeles för varmt, och i väntan på grönt ljus passar jag på att ta av mig tröjan. Jag lyfter handen mot nacken för att trä tröjan över huvudet och – swosh! Min hippa accessoar har löst ut och är nu en enorm uppblåst kokong som omsluter huvudet. Ur min mun kommer ett, tyvärr inte så coolt, högt och distinkt skri.

Klungan med cyklister stirrar nu inte längre på det röda ljuset. De stirrar på mig.

Fast det har jag svårt att se eftersom airbagen har tryckt bort mina glasögon. 

Jag gör det enda man kan göra i det läget. Jag plockar upp min antika telefon och låtsas få ett samtal. När trafikljuset en evighet senare slår om till grönt sliter klungan äntligen blickarna från den inte längre så coola cykelpendlaren från Stuvsta. 

Maria Stengård är Premiumchef på DN och använder numera en vanlig cykelhjälm istället, eftersom en utlöst Hövding är en förbrukad Hövding.