Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 10:35 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/max-berga/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Max Bergå

Kan man snacka om ett plötsligt uppsving i intresset för den manliga frisyren?
– Så som jag tolkar det så kanske uppsvinget hänger ihop med den mer synkade bilden av kläderna och frisyren som ett helhetspaket. Så kändes det inte i början av 2000-talet.

Är män rädda för att verka omanliga när de bryr sig mycket om sitt hår?
– En mans frisyr har alltid har varit en fristad vad det beträffar fåfänga. Alltså oavsett var mannen kommer ifrån, vilken sexuell läggning han har eller vilka värderingar han tror på, så har det alltid varit OK att bry sig om sin frilla. Att ha en kam i bakfickan på sina 501:or är ett klassiskt tecken på manlighet, enligt mig.

Vad är snyggt hår för dig? Har du några klassiska och/eller nutida exempel?
– Generellt sett tycker jag nog att en klassisk kort frisyr alltid är snyggt, gärna med en bena någonstans. Helst en frisyr som på något sätt säger att bäraren är en strukturerad och framgångsrik man, typ raka motsatsen till min egen frilla. Framgång är tidlös liksom frisyren i sig. Om hela stilen är helgjuten känns även frisyren snygg. Mitt favoritexempel är Tom Ford.

Hur ser den snyggaste frisyren ut i vinter?
– I vinter skulle jag nog föredra en ganska städad ordinär frisyr utan några krusiduller. Kortare på sidorna, relativt jämnt klippt lugg och lite längre ovanpå hjässan.

Är ditt krull svårt att bemästra?
– Mitt krull är svårt att bemästra och det är just därför jag inte ger mig in i den striden allt för ofta. Det är en ständig kamp mot ofrivilliga dreadlocks och friss.

När folk hör av sig till Marion Vain, har de ofta specifika önskemål vad det gäller modellernas hår?
– När vi skickar ut förslag får vi ofta direktiv om frisyrer. Men sällan mer specifikt än långt eller kort hår.

Yrke:Driver killagenturen Marion

Yrke: Driver killagenturen Marion Vain tillsammans med kollega.
Ålder: 21 år.
Klipper sig: 3–5 gånger per år.
För: 600–700 kr.
Produkter: Använder aldrig produkter.

Bild

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.