Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 16:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/mc-poliser-filmade-attack-mot-sig-sjalva/

STHLM

Mc-poliser filmade attack mot sig själva

Två mc-poliser attackerades av ett ungdomsgäng på onsdagskvällen. Överfallet skedde när poliserna tog matrast i Flemingsberg, i Huddinge utanför Stockholm, rapporterar Expressen.

Rätta artikel

Ungdomarna välte ena polismotorcykeln och kastade sten och blomkrukor mot poliserna, som klarade sig oskadda. Motorcykeln fick dock plåtskador.

– Det var mc-poliser som käkade mat i Flemingsbergs centrum och då är det någon som passar på att välta en av motorcyklarna. När de går ut så är det någon som kastar sten mot poliserna, sedan springer de därifrån, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl för Stockholmspolisen, till Expressen.

Ingen har gripits, men polisen har säkrat bevis mot gärningsmännen.

– Det finns filmer från händelsen. Poliserna filmade dem, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Ärendet utreds som försök till våld mot tjänsteman och skadegörelse.

Ämnen i den här artikeln:

Huddinge
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt