Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-03 14:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/medarbetare-pa-danderyds-sjukhus-smittad-av-corona/

STHLM

Medarbetare på Danderyds sjukhus smittad av nya corona

01:13. Så undviker du att bli smittad av det nya coronaviruset – DN:s medicinreporter Amina Manzoor förklarar.

En medarbetare på Danderyds sjukhus har smittats med nya coronaviruset under en utlandsresa. Personen ska ha arbetat en dag på sjukhuset och då träffat flera kolleger men inga patienter.

– Medarbetare vid sjukhuset och övriga personer som inte kontaktats av Smittskydd Stockholm har bedömts inte vara utsatta för risk för smitta, uppger Åsa Hammar, chefläkare vid Danderyds sjukhus.

En medarbetare vid Danderyds sjukhus har smittats av det nya coronaviruset och hålls isolerad, bekräftar kommunikationsdirektör Anna-Karin Stark för DN. 

Sjukhusmedarbetaren ska smittats under en utrikesresa. Personen ska ha arbetat på dagen, fått symtom sent på kvällen och då testats för det nya coronaviruset. 

Foto: Magnus Hallgren

– Han har enbart haft administrativa uppgifter och har inte träffat några patienter, säger Anna-Carin Stark. 

Personen har däremot haft kontakt med fyra kolleger, som alla bedömts av infektionsläkare. Smittskydd Stockholm har också sökt upp de personer som kan ha varit i kontakt med den smittade personen och gett information om eventuella åtgärder, uppger sjukhuset.

– Medarbetare vid sjukhuset och övriga personer som inte kontaktats av Smittskydd Stockholm har bedömts inte vara utsatta för risk för smitta. Smittskydd Stockholm är vana att kontakta och bedöma de som kan ha blivit utsatta för smittsam sjukdom, uppger Åsa Hammar, chefläkare vid Danderyds sjukhus i en skriftlig kommentar till DN. 

Den som vill ha mer information eller som tror sig vara smittade på annat sätt ska enligt Danderyds sjukhus kontakta 1177 Vårdguiden. 

Läs mer: ”Ökningen av antalet coronafall kan ha nått toppen – kommer snart att klinga av”