Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/mer-plats-for-cyklister-och-gaende-pa-vasterbron/

STHLM

Mer plats för cyklister och gående på Västerbron

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) konstaterar att det finns plats för att bredda utrymmena för gång- och cykeltrafik på Västerbron.
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) konstaterar att det finns plats för att bredda utrymmena för gång- och cykeltrafik på Västerbron. Foto: Nicklas Thegerström

Fotgängare och cyklister ska få mer utrymme på Västerbron. Trafiknämnden i Stockholms stad har beslutat att utreda frågan ”i närtid”.

– Det är farligt att gå och cykla på Västerbron i dag. Det är på tok för trångt, framför allt för gående som hamnar i cykelbanan. Vi kommer inte att hinna göra något i år men det ska se så fort som möjligt, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.