Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Merwa Aishouna, 24 år, Damaskus

Merwa Aishouna vill bli lärare.
Merwa Aishouna vill bli lärare. Foto: Elisabeth Ubbe

DN:s initiativ och kontot @RefugeeSweden har redan samlat över 23.000 följare i sociala medier. Varje dag i december träffar du en nyanländ. Vilka är människorna som kommer hit? Följ @RefugeeSweden på Twitter och Instagram och ta del av deras berättelser.

Jag intresserar mig för arabisk kultur och det arabiska språket. Jag skulle vilja studera det mer och bli lärare så att jag kan lära ut det till barn. Jag tror att det finns många barn som behöver lära sig om kulturen. Jag skulle börja plugga, men jag hann inte innan kriget bröt ut.

I Syrien var jag mamma, jag stannade hemma och tog hand om familjen. Men jag älskade att läsa böcker – och läste allt jag kunde om arabiska språket. Här vill jag kunna leva i trygghet med min familj. Jag har många fina minnen av mitt liv i Damaskus. När jag var tio år skrev jag i den största tidningen i Syrien – jag skrev om mitt liv från ett barnperspektiv. Men jag ville inte bli journalist.

Mina föräldrar och syskon bor i Sverige sedan några år. När vi kom hit hade jag inte sett dem på fyra år, men nu träffades vi igen och det var fantastiskt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.