Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 09:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/miljarder-i-prisskillnad-mellan-de-olika-forslagen/

STHLM

Miljarder i prisskillnad mellan de olika förslagen

SL har räknat ut vad det kostar att bygga de mest aktuella av alla e nya tunnelbanesträckningar som politiker av olika kulörer vill bygga. Siffrorna på alla utbyggnader, utom för de olika alternativen att bygga tunnalbana till Nacka, är mycket översiktligt uträknade.
Grafik: Barbro Ingvaldsson

En sak är säker. Det är dyrt att bygga tunnelbana. Det visar en rad kalkyler om kostnader för samhället och nytta för resenärerna som SL gjort på uppdrag av den politiska styrgruppen för tunnelbana till Nacka och de statliga förhandlarna för tunnelbanesatsningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Gratis året ut – läs DN, Expressen och mer!

Alla artiklar på DN.se ingår. Dessutom: Expressen och över 40 lokala nyhetssajter! Gratis till 31 december, sen halva priset i ett helt år (endast 99 kr/mån). Därefter ord. pris 199 kr/mån. Ingen bindningstid. Se allt innehåll här.

  • All journalistik du behöver – i en enda prenumeration
  • Tusentals artiklar på DN.se, Expressen.se och över 40 lokala nyhetssajter
  • Smarta krönikor, insiktsfulla ledare och skarpa reportage och analyser
  • Samma inlogg överallt. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.