Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Miljonstölder mot p-automater

Anställda på Nordisk Bevakningstjänst som tömmer parkeringsautomaterna i Stockholms stad stjäl miljontals kronor ur automaterna. Det avslöjar P 4 Radio Stockholm på onsdagen.

En av de anställda berättar att han stulit över 800.000 kronor.

– Jag vet vissa andra människor som ligger över min summa, det vet jag garanterat. De flesta på min avdelning tar pengar, kanske 40–50 personer har snott genom åren. Det är inte så många som berättar att de tar, men när någon kör ner handen i fickan och plockar upp 60–70 kronor i mynt till fikat, då förstår man.

Sammanlagt kan det handla om minst 6–7 miljoner kronor över tio år. De stora pengarna kommer mynttömmarna över, trots att de enligt företagets säkerhetsrutiner inte ska ha nycklar till myntboxarna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.