Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Mindre pantpengar skänks till bistånd

Stockholmarna skänker mindre, men är återigen ändå flitigast i landet när det gäller att skänka pantpengar via den så kallade Biståndsknappen. Den finns på de pantmaskiner som livsmedelskedjan Coop driver i samarbete med organisationen Vi-skogen.

Under förra året gav stockholmarnas knapptryckningar 2,3 miljoner kronor, vilket motsvarar 116.000 nya träd i Afrika. Procentuellt är den bästa kommunen i länet Ekerö, som även toppar Sverigelistan. Där gick 4,7 procent av pantpengarna till bistånd.

I innerstan toppar en butik på Reimersholmsgatan pantligan. Där gick 35.300 kronor (drygt 15 procent av panten) av förra årets pantpengar till projektet.

Totalt i Sverige gav Biståndsknappen 6,7 miljoner kronor förra året, vilket är en minskning med 1,4 miljoner kronor jämfört med året innan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.