Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 23:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misshandel-vid-badplats-i-botkyrka-en-ford-till-sjukhus/

STHLM

Man och kvinna misshandlades vid bad i Botkyrka

Flera män misshandlade en man och en kvinna vid Slagstabadet i Botkyrka på torsdagskvällen. Mannen har förts till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Det var vid 19.30-tiden som polisen fick larm om misshandeln. Flera män hade då angripit en man och en kvinna på badplatsen Slagstabadet.

När polisen kom till platsen hade gärningsmännen lämnat platsen.

– Två till tre personer har misshandlat en man och en kvinna. Upprinnelsen till brottet känner vi ännu inte till, berättar Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Mannen har förts till sjukhus med ambulans.

– Mannen har blivit grovt misshandlad men det verkar inte vara livshotande. Kvinnan har också blivit misshandlad men inte i samma utsträckning som mannen, säger Mats Eriksson.

Mannen och kvinnan känner varandra, mer än så kan inte polisen berätta om deras relation i nuläget.

Hur arbetar ni vidare nu?

– Vi förhör de två målsägande, vittnen som befunnit sig på platsen och sammanställer vittneslistorna.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Patruller söker nu efter gärningsmännen och håller förhör med vittnen på platsen.

Texten uppdateras.

Ämnen i artikeln

Botkyrka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt