Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt brott bakom ung mans död

En 17-årig pojke hittades på torsdagsnatten död tillsammans med en svårt skadad 16-årig flicka i ett radhus på Ekerö väster om Stockholm. Polisen misstänker brott.

– Vi är inte hundra procent, men vi misstänker brott på grund av hur skadorna ser ut, säger Västerortspolisens stationsbefäl Marie-Louise Nilsson till DN.se.

Omständigheterna kring händelsen är oklara. Paret påträffades i pojkens hem hos sin pappa klockan 00.23 på torsdagen och då var pojken redan död. Det var flickans ena förälder som larmat polisen över en timme dessförinnan efter att upprepade telefonsamtal till dottern inte besvarats. Föräldern är "inte misstänkt på något sätt".

Polisen har inte någon formellt misstänkt gärningsman och vill inte gå närmare in på vem som skulle kunna vara eventuellt misstänkt. Det finns vittnen, men inte till själva händelsen utan mer till styrkande av parets relation och liknande.

Den yttre spaningen, i form av dörrknackning och så vidare, pågick liksom den tekniska undersökningen under torsdagens förmiddag men om de resultaten vill polisen inget berätta. Flickan är fortfarande för skadad för att kunna förhöras och genomgick operation under eftermiddagen. Brottsrubriceringen är i nuläget mord och mordförsök.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.