Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-drap-i-nacka-alla-horda-slappta/

STHLM

Misstänkt dråp i Nacka: Alla hörda släppta

En man hittades svårt skadad i ett skogsområde i Nacka i lördags och avled senare.

Polisen har inte lyckats stärka misstankarna mot de tio personer som knutits till platsen där mannen hittades.

– Vi kan ännu inte utesluta att det handlar om en olycka, säger Daniel Löfgren, polisens utredare på Grova brott Syd.

Det var i lördags som en man hittades i ett skogsområde i Gustavsvik, Boo, Nacka kommun. Han var så svårt skadad att han senare avled.

Omständigheterna är fortfarande höljda i dunkel och polisen vill inte gå in på några detaljer.

– I nuläget sitter ingen av dem som gripits, suttit anhållna eller hämtats till förhör frihetsberövade. Misstankarna mot dem har försvagats, säger Daniel Löfgren.

Brottsrubriceringen är i nuläget dråp.

Läs mer: ”Skadad man som hittades i bagageutrymme är död”

Polisen vill dock inte beskriva var och hur mannen påträffades eller vem som slog larm om den svårt skadade mannen. Inte ens uppgiften om att han skulle ha hittats i ett bagageutrymme på en bil vill man kommentera.

– Det är så mycket spekulationer och många felaktigheter har rapporterats, stora som små. Det bara försvårar vårt utredningsarbete, säger Daniel Löfgren.

De personer som är involverade, så väl offer som tidigare misstänkta, kommer alla från olika baltstater. Polisen vill inte gå in på vad de gjorde här, om det handlar om gästarbetare eller inte.

Efter att ambulans kallades till platsen klockan 15 i lördags har polisen gjort en omfattande tekniskt undersökning samt en lång rad förhör med vittnen. Nu ska uppgifterna samköras mot varandra och man avvaktar också resultatet från obduktionen för att få en mer exakt bild av vad som hände på platsen.

– Det enda jag kan säga är att omständigheterna är mycket oklara och vi utesluter ingenting i nuläget. Det kan handla om en olycka, fortsätter Daniel Löfgren.

Ämnen i artikeln

Nacka
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt