Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt för våldtäkt i Husby släppt på fri fot

Den man som suttit anhållen misstänkt för en anmäld, misstänkt gruppvåldtäkt i Husby i helgen har släppts på fri fot.

– Utredningen fortgår, men misstankarna mot just den här mannen är avskrivna, säger kammaråklagare Tomas Mattsson.

Det var natten mellan lördag och söndag som polisen kallades till en adress i Husby, nordvästra Stockholm. Initialt kände inte polisen till att larmet rörde en våldtäkt, de misstankarna framkom senare.

I dagsläget finns det två identifierade brottsoffer, två unga flickor. En person greps i helgen, men utredningen har lett till att han inte längre är misstänkt. Sedan tidigare finns det misstankar mot ytterligare två män, varav den ena inte är myndig. De är dock inte frihetsberövade.

– Händelseförloppet är fortfarande oklart, utredningen går vidare. Mer kan jag inte säga i nuläget, kommenterar kammaråklagare Tomas Mattsson, som leder förundersökningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.