Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt föremål på polisstation falskt alarm

På torsdagseftermiddagen kallades Nationella bombskyddet till polisens station på Södermalm efter att de fått in ett misstänkt föremål. Strax innan klockan fem kunde bombskyddet konstatera att det var ett falskt alarm efter att receptionen varit avspärrad.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som stationen på Södermalm fick in ett föremål. Polisen fattade misstankar och beslutade att stänga ned receptionen.

Nationella bombskyddet kallades även till platsen. Strax innan klockan fem var de färdiga med sin analys och kunde konstatera att det inte var något farligt föremål.

– De har hävt avspärrningen och kommer att öppna upp igen strax, säger Anna Westberg vid polisens ledningscentral.

Enligt henne var det en säkerhetschef från ett utomstående företag som kommit in med försändelsen efter att en person på företaget fått det skickat till sig.

Vad försändelsen innehöll är ännu inte klarlagt, men enligt lokalpolisområdeschefen ska det ha det ha handlat om ett vitt pulver:

– Den information jag har fått är att ett kuvert innehållandes ett vitt pulver är inlämnat i receptionen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.