Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt föremål stoppade tunnelbanan

Ett misstänkt föremål vid Palmfeltsvägen nära Tele 2 Arena gjorde att all trafik förbi platsen stängdes av under två timmar och att tunnelbanan inte stannade vid Globen. Ett stort antal fotbollssupportrar på väg till derbyt Djurgården–Hammarby fick välja andra vägar.

Det var vid 16.30-tiden på måndagen som polisen fick uppgifter om ett misstänkt föremål vid Palmfeltsvägen, inte långt från korsningen med Arenavägen, i Stockholm.

Stockholmspolisens presstalesman Lars Byström, som befann sig på platsen, vill inte säga hur föremålet ser ut, hur det har hittats eller vem som hittade det.

– Vi gjorde bedömningen att vi måste tillkalla bombtekniker, säger han.

Bombteknikerna inledde sin undersökning, med hjälp av en bombrobot, av det misstänkta föremålet vid 17.30-tiden. Då hade trafiken på Palmfeltsvägen stängts av och tunnelbanan kördes förbi Globen.

Klockan 18.30 hade föremålets lyfts in i så kallad bombkula och transporterades från platsen för undersökning. Det var då ännu inte klart om det rörde sig om ett farligt föremål eller inte.

Föremålet hittades två timmar innan matchen mellan Djurgården och Hammarby ska spelas och orsakade stora problem för supportrar som skulle ta sig till Tele 2 Arena där matchen ska spelas.

Vid 18.30-tiden släpptes all trafik åter på.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.