Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt föremål vid tågstation var ofarligt

Ett misstänkt föremål hittats vid pendeltågsstationen i Upplands Väsby på onsdagsförmiddagen. Polisen spärrade av området och tågen körde förbi stationen utan att stanna. Polisen meddelade strax efter lunchtid att föremålet var ofarligt och att samtliga avspärrningar hävts.

Strax efter klockan 10.30 fick polisen larm om föremålet, som påträffats utanför biljetthallen. Föremålet undersöktes av polisens bombgrupp.

– Det är någon form av föremål, som verkar ha sladdar som sticker ut, sade Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, tidigare på onsdagen.

Under en tid var stationen avspärrad, och all tågtrafik, såväl fjärr- som pendeltåg, körde förbi utan att stanna. Till en början var även busstorget intill stationen avspärrad.

En förundersökning om förberedelse av allmänfarlig ödeläggelse alternativt grovt olaga hot har påbörjats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.