Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-28 13:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-misshandel-visade-sig-vara-svensexa/

STHLM

Misstänkt misshandel visade sig vara svensexa

Polisen fick tidigt på torsdagsförmiddagen in samtal om att en man bands fast vid en stolpe i Södertälje. Det hela visade sig senare vara en svensexa.

Det var strax efter klockan 9 på torsdagen som polisen fick in samtal om att flera personer hade knutit fast en man i en stolpe i närheten av Österviksbacken i Södertälje. Det hela uppfattades som misshandel av inringarna.

Polis och ambulanspersonal ryckte ut till platsen och kunde där konstatera att personerna som hade knutit fast mannen gjort detta som en del av hans svensexa.

På sin hemsida skriver polisen att det är rätt att ringa 112 vid den här typen av situationer. Däremot uppmanar de personer som ska genomföra exempelvis svensexor att redan på ett planeringsstadium fundera över hur aktiviteten kan uppfattas av förbipasserande.

Annars finns risken att konsekvenserna blir allvarliga. Samtidigt tar det också, konstaterar polisen, resurser i anspråk ”som i högsta grad behövs till annat”.

Läs mer: Stort ungdomsbråk visade sig vara filminspelning

Ämnen i artikeln

Södertälje
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt