Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Man sköts ihjäl i garage i Rinkeby

Other: Marco Blomberg

En man i 20-årsåldern sköts sent natten till söndagen med flera skott i ett garage i Rinkeby. Mannen avled på platsen. Bara några timmar tidigare besköts en lägenhet i samma förort. Polisen vill inte spekulera över om det finns något samband, men ökar nu sin närvaro i området.

Polisen fick vid 04.30-tiden på söndagsmorgonen larm om att en man skottskadats i ett garage i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Strax efter det att en polispatrull och ambulans kommit till platsen avled mannen. Han satt i en bil.

En förundersökning om mord har inletts. Polisen har tekniker och utredningspersonal på platsen, som spärrats av.

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Sven-Erik Olsson hade mannen träffats av flera skott. Olsson vill dock inte kommentera uppgifter från tidningen Aftonbladets källor om att den som sköt hade stått och väntat på sitt offer i garaget.

Åtta timmar tidigare sköt någon mot en lägenhet i samma Stockholmsförort. Det blev hål i en glasruta till balkongdörren, enligt Sven-Erik Olsson.

Minst en person befann sig i lägenheten när skjutningen skedde. Ingen person skadades dock.

Läs mer: Skottlossning mot lägenhet i Rinkeby

Polisen vill inte spekulera över om det finns något samband mellan de båda händelserna.

– Nej, det är ingen koppling jag vill göra nu, det får utredningen utvisa, säger Sven-Erik Olsson.

Efter skjutningarna har polisen bestämt att öka sin närvaro i Rinkeby.

– Vi har beslutat om det som en trygghetsskapande åtgärd, säger Sven-Erik Olsson.

Ännu har ingen person frihetsberövats vare sig i samband med lördagskvällens eller söndagsmorgonens skjutning i Rinkeby.

– Det finns vad jag känner till heller ingen misstänkt ännu, säger Sven-Erik Olsson, som inte vill kommentera huruvida händelserna kan röra sig om kriminella uppgörelser.

– Men generellt är det inte så att vem som helst drabbas

Skjutningen på lördagen har lämnat spår i den beskjutna lägenheten och man har även hittat patronhylsor ute på gatan, enligt Olsson. Även efter garageskjutningen har tomhylsor hittats. 

Polisen skrev vid lunchtid på söndagen på sin hemsida att mannen som dödades i sin bil var i 20-årsåldern. Hans anhöriga hade då underrättats.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.