Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 01:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-mordforsok-efter-brak-pa-cykelbana/

STHLM

Misstänkt mordförsök efter bråk på cykelbana

En man blev knivhuggen efter ett bråk på en cykelbana i Gamla stan i söndags kväll. Foto: Magnus Hallgren

En man misstänks för mordförsök sedan han knivhuggit en man i bröstkorgen i söndags kväll. Knivhuggningen inträffade efter ett bråk på en cykelbana i centrala Stockholm.

Rätta artikel

En man hade varit ute och tagit en öl med två vänner, och när han korsade en cykelbana i Gamla stan inträffade en lättare trafikincident med två cyklister, en man och en kvinna, enligt polisen.

– Det blev först ordväxling och sedan visst handgemäng. I samband med det blev målsägande knivhuggen i överkroppen av den manliga cyklisten, säger Viktor Adolphson vid Södermalmspolisen.

Den knivhuggne mannen hade dock tur i oturen, och drabbades inte av några livshotande skador.

– Han har fått ett knivhugg i sidan av bröstkorgen under armhålan på den sidan som hjärtat sitter, så hade det velat sig illa så hade den kunna tränga in i hjärtat. Nu klarade han sig relativt bra, trots det.

Cyklisterna cyklade därifrån och är fortfarande på fri fot. Mannen, som är i 35-40-årsåldern, är misstänkt för mordförsök. Kvinnan är inte misstänkt för brott.

– Att folk överreagerar något djävulskt i trafiken händer titt som tätt, men kanske inte att man drar kniv mot någon. Det här är som tur är väldigt ovanligt, säger Viktor Adolphson.

Läs mer: Man hittad skjuten – misstänkt mordförsök