Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 10:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-mordforsok-i-tensta/

STHLM

Misstänkt mordförsök i Tensta

Polisen larmades under natten till Tensta i västra Stockholm då en medvetslös man hittats utomhus. En person är nu frihetsberövad och polisen utreder händelsen försök till mord. 

Runt klockan 03 på onsdagsmorgonen anträffades en medvetslös man i Tensta som sedan fördes till sjukhus.

– Det var en person som anträffade mannen utomhus och hörde av sig till SOS Alarm och till oss därigenom. Den skadade mannen vårdas nu på sjukhus, vi bedömer skadorna som allvarliga, men jag kan inte uttala mig om de är livshotande, säger Jari Kalliorinne, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

I samband med uttryckningen kunde polisen även gripa en person.

– Frihetsberövandet skedde en dryg timme efter att vi kommit ut på plats, jag kan inte uttala mig om vilken delaktighet i händelsen som den misstänkta personen har, säger Jari Kalliorinne.

Polisen har avslutat den tekniska undersökningen i området.

Senare på onsdagsförmiddagen meddelade polisen att en man anhållits skäligen misstänkt för försök till mord. 

– En person har anhållits, det är allt jag kan säga i nuläget, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Tidigare under tisdagskvällen larmades polisen till Husby med anledning av en misstänkt skottlossning. Polisen kan i nuläget inte svara på om det finns något samband mellan händelserna. 

– Det är alltid något vi tittar på när det gäller grova brott, om det finns någon koppling får utredningarna visa det, säger Per Fahlström.

Ämnen i artikeln

Tensta
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt