Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 02:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-mordforsok-pa-skola-i-haninge/

STHLM

Misstänkt mordförsök på skola i Haninge

En ung person har förts till sjukhus efter att ha skadats med ett vasst föremål. Händelsen inträffade på en skola i Haninge strax innan lunchtid på måndagen. En person är gripen.

Polisen skriver på sin hemsida att personen skadats av en annan ung person i samband med ett bråk. Händelsen rubriceras som misstänkt mordförsök.

– Det var vid 11.20-tiden som vi fick in uppgifter om att två personer har hamnat i bråk på en skola. Den ene personen har då skadat den andre med ett vasst föremål. Vi vet inte med säkerhet vad det rör sig om för vasst föremål ännu, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen. 

Det rör sig om två pojkar som båda är under 18 år gamla som har varit inblandade i händelsen.

– En av personerna fördes med ambulans till sjukhuset och den andre personen kunde gripas av polis på platsen, säger Anna Westberg. 

Polis har varit på plats vid den misstänkta brottsplatsen och pratat med vittnen. Eleverna på skolan har fått gå hem för dagen.

– Skadeläget hos personen som togs till sjukhus bedöms initialt inte vara allvarligt. Men det kunde ha blivit allvarligt och det är anledningen till rubriceringen, säger Anna Westberg. 

Den skadade var vaken och talbar innan avfärden mot sjukhuset.

Larmet inkom klockan 11.23.