Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 12:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-mordforsok-pa-vaktare-i-rinkeby/

STHLM

Misstänkt mordförsök på väktare i Rinkeby

Sent på måndagskvällen hittades en skadad man i Rinkeby. Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Foto: Ulrika By

En skadad man har hittats i en lägenhetsfastighet i Rinkeby. Enligt uppgifter till DN är mannen en väktare som var i tjänst tillsammans med en kollega. 

En förundersökning om mordförsök har inletts.

– Det finns uppgifter om att det rör sig om skottskador på underkroppen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen.

På måndagskvällen vid 21.30 larmades polisen till ett bostadsområde i Rinkeby. När polisen kom fram hittade de en skadad man. Ytterligare en man befann sig på platsen när händelsen inträffade, uppger polisen. 

En större polisinsats med såväl civila spanare som hundpatruller och uniformerade polis pågick under sen måndagskväll på platsen. 

Mannen är allvarligt skadad, men tillståndet är inte livshotande, uppger polisen på sin hemsida. 

Fastighetsbolaget bekräftar att det är en väktare som är skjuten och har förts till sjukhus.  

– Jag kan inte säga så mycket mer nu än att bekräfta att det har skett. Vi har personal på plats, säger fastighetsbolagets kommunikationschef.

Skjutningen skedde under väktarparets gemensamma rond. Kollegan som inte blev skadad förhördes av polis efter händelsen.

Ingen person är gripen och ett tiotal poliser söker nu efter vittnen som kan ha hört eller sett något. 

– Vi arbetar i området för att söka efter misstänkta gärningspersoner. Vi har fått en del uppgifter som vi arbetar vidare med, det är olika vittnesuppgifter, sa Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen vid 23-tiden.