Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt mordförsök vid t-banestation i södra Stockholm

En man hittades med ett blödande sår i benet efter att han hade gått av tunnelbanan på stationen i Hagsätra i södra Stockholm. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök. 

Larmet kom in till polisen klockan 18.07 på lördagskvällen. Vittnen hade då upptäckt mannen som hade ett blödande sår i benet och tillkallade polis. Men de exakta omständigheterna är ännu oklara, berättar Stockholmspolisens kommunikatör Eva Nilsson. 

Vad är det för skador mannen har?

– Det kan jag inte svara på. Jag har fått frågan om det är skottskador tidigare men det är inget som tyder på det. 

Mannen ska ha gått av tunnelbanetåget självmant vid Hagsätra station men det finns i nuläget inga uppgifter om några misstänkta gärningsmän. Polispatrullen som kom till platsen gjorde dock snabbt bedömningen att det rör sig om ett misstänkt mordförsök. 

Är den skadade mannen hörbar?

– Ja. Han kom åkande själv och kontaktade personer på perrongen. 

Ambulans skickades till platsen och mannen har förts till sjukhus. 

Finns det några misstänkta i ärendet?

– Jag kommenterar inte ärendet. Det är i sin linda nu, säger Eva Nilsson.

Polisen ska höra den skadade mannen och eventuella vittnen till händelsen och försöker på så sätt få klarhet i var brottet begicks. Det var fortfarande vid 19.30-tiden oklart var mannen hade blivit misshandlad. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.