Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 06:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-mordoffer-i-hogdalen-annu-inte-identifierat/

STHLM

Misstänkt mordoffer i Högdalen ännu inte identifierat

Drygt två månader efter det misstänkta mordet i Högdalen är offret ännu inte identifierat. Samtidigt blev de tre misstänkta omhäktade på tisdagen – varav två är misstänkta för brott mot griftefriden.

Adam Svensson
Rätta artikel

En man i 40-årsåldern godtog att fortsätta sitta häktad i väntan på rättegång. För två andra män – en i 35-årsåldern och den andre i 55-årsåldern – genomfördes förhandlingar om omhäktning under tisdagen, berättar kammaråklagare Hanna Cardell.

– Båda blev fortsatt omhäktade, säger hon. 

Utredningen fortsätter i det misstänkta mordfall där fler och fler detaljer indikerar ett makabert skeende. I december kom uppgifterna om att polisen hade hittat kvarlevor av en person, men man ville då inte gå ut med exakt vilken plats dessa hade hittats på. En förundersökning om misstänkt mord inleddes och enligt häktningsframställan är den misstänkta brottsplatsen en lägenhet i centrala Högdalen. 

Polisen kopplade då fyndet av kvarlevorna till en anmälan som hade gjorts en tid dessförinnan, då en kvinna hävdade att en man hade blivit mördad. Den aktuella händelsen ska ha skett på natten den 25–26 oktober. 

Samtidigt kunde man inte identifiera kvarlevorna av den döde personen – och kunde därmed inte fastställa att det verkligen var den personen som anmälan om det misstänkta mordet gällde. 

Hanna Cardell berättar att man i nuläget utgår från att det är samma person, men meddelar att man fortfarande inte har någon säker identitet på den döde. 

– Det är fortfarande så att man inte har något fastställt id. Men det är ingenting som tyder på att det inte är den personen. 

I nuläget är mannen i 40-årsåldern misstänkt för mord. De två andra misstänks för mord, alternativt medhjälp till mord, alternativt brott mot griftefriden. 

Det talas om kvarlevor, brott mot griftefriden, och att det är svårt att fastställa identiteten. Handlar detta om ett styckmord?

– Jag kan tyvärr inte säga något om det i nuläget, säger Hanna Cardell. 

Boende i området uppger för DN att polisen har hört sig för om en saknad person. En boende berättar att polisen då har visat en bild på en man i uppskattningsvis 30–40-årsåldern. Men personen på bilden ska inte ha varit boende i området, även om han då och då kom på besök. 

– Det är ingen som jag förknippar med huset i alla fall, säger DN:s uppgiftslämnare. 

Hanna Cardell berättar att förundersökningen fortgår och lägger till att den ännu är i sitt inledningsskede. Fortfarande väntar man på resultaten av en teknisk undersökning som kan ge vidare svar på vad som har hänt och vem kvarlevorna tillhör. Tills vidare hålls de tre misstänkta männen häktade åtminstone till den 5 februari.

– Vi väntar ju på besked från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds anm.) och de har gett ett preliminärt besked att de inte kommer att ha ett resultat till den 5 februari heller, säger Hanna Cardell.