Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 22:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/misstankt-overfallsvaldtakt-i-friluftsomrade/

STHLM

Polisen söker gärningsman efter misstänkt överfallsvåldtäkt i Täby

Under söndagskvällen vid klockan 18.30 blev en kvinna överfallen och våldtagen av en för henne okänd gärningsman i ett friluftsområde Täby. Polisen söker nu efter den misstänkte gärningsmannen. 

– Vi har hållit förhör med kvinnan och söker nu alla iakttagelser som kan vara av intresse för utredningen, säger Anders Bryngelsson vid Stockholmspolisen. 

Det var under söndagskvällen som en kvinna blev utsatt för en våldtäkt utomhus i ett skogsområde intill Arningevägen i Täby. 

– Det utreds som grov våldtäkt, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

För Aftonbladet har polisen berättat att mannen överföll kvinnan och hotade henne med en kniv i samband med våldtäkten. Han ska även, enligt uppgift till tidningen, ha förföljt kvinnan innan attacken. Kvinnan fördes till sjukhus efter händelsen.

Polisen söker nu efter den misstänkte gärningsmannen

– Vi har hållit förhör med kvinnan, och vi söker nu alla iakttagelser som kan vara intresse för utredningen. Om det är någon som har sett något vill vi gärna att de hör av sig till polisen, säger Anders Bryngelsson. 

Polisen hade under söndagskvällen genomfört initiala utredningsåtgärder på plats. 

– Vi har gjort en teknisk undersökning och spårat med bland annat polishundar, säger Anders Bryngelsson.

Enligt Aftonbladet har bevisning säkrats i området.

Ärendet överlämnades under måndagen till åklagare. 

– Jag kan inte säga något i nuläget, det är ett tidigt skede i utredningen och råder strikt sekretess, säger kammaråklagare Sara Norling. 

Hon vill inte kommentera detaljer kring överfallet. Hon vill heller inte svara på om det finns någon misstänkt för brottet. 

– I nuläget är det rubricerat som våldtäkt, det är allt jag kan säga.

Läs mer: Man anhållen för våldtäkt på Värmdö 

Ämnen i artikeln

Täby
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt