Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Misstänkt paket i p-hus på Arlanda undersöktes

Uppfarten till terminal 2 avspärrad.
Uppfarten till terminal 2 avspärrad. Foto: Ulrika

Polis spärrade tidigt på tisdagsmorgonen av ett parkeringshus på Arlanda sedan ett misstänkt föremål påträffats i en papperskorg. Uppfarten till terminal 2 stängdes av, och resenärer hänvisades till terminal 4 för att ta sig vidare. Vid 08.30 hävdes alla avspärrningar efter att föremålet bedömts som ofarligt.

Det var säkerhetspersonalen som vid en kontroll hittade ett mindre paket i en papperskorg i parkeringshuset till terminal 2 på Arlanda.

Parkeringshuset och uppfarten spärrades av, liksom korridoren mot parkeringshuset från terminal 2.

Polisens bombtekniker undersökte föremålet.

– De har varit här ett bra tag nu och undersöker föremålet, säger Kenneth Knuts, stationsbefäl på Arlandapolisen, till DN runt 06.45.

– Inom kort kommer vi förhoppningsvis att kunna häva avspärrningarna.

Vid 08.30-tiden var bombteknikerna klara med undersökningen och avspärrningarna hävdes. Då hade man gjort bedömningen att föremålet var ofarligt, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt DN:s reporter på plats var det avspärrat runt terminal 2, och köerna långa inomhus. Det ävar även polisavspärrningar inomhus.

Incheckningen vid terminal 2 var avspärrad med polisband.

– Hela gången mellan terminal 2 och 4 är full med folk, och vi har inte fått någon information alls om vad som händer. Det är ganska lugnt, men folk är rätt sammanbitna, sade Ulrika By, DN:s reporter.

Foto:  Ulrika ByKö i gången till terminal 2.Ingela Kronbrink, Jon-Jon Kronbrink, 2 år, och Mia Larsson är på väg till Nicaragua via London. De har två timmar på sig i London för bytet. Foto: Ulrika By

Enligt polisen är avspärrningarna inomhus till för att förhindra att folk att ta sig in i korridoren till det avspärrade parkeringshuset.

Av trafikinformationen på Swedavias hemsida framgick det att flera avgångar från terminal 2 var försenade med minst en timme, men enligt polisen berodde inte detta på det misstänkta bomblarmet.

Larmet inkom till polis 04.41.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.