Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Misstänkt våldtäktsman i Stockholm kan ha fångats på bild

Två överfallsvåldtäkter har anmälts i Stockholm under påskhelgen. Vid ett av fallen ska gärningsmannen ha följt efter kvinnan från tunnelbanan. 

– Vi håller på att gå igenom bildmaterialet från övervakningskameran just nu, säger Anna Westberg, Stockholmspolisens presstalesperson. 

Vid 17-tiden på långfredagen blev en kvinna överfallen och våldtagen av en för henne okänd man på en gångväg i ett industriområde i Ulvsunda i Bromma, enligt polisen. Kvinnan var på väg hem från sitt arbete. 

Två dagar senare, på påskdagen, fick polisen larm om  ytterligare en överfallsvåldtäkt i ett skogsområde vid Stockholms universitet. 

Enligt polisen följde den misstänkte gärningsmannen efter en kvinna när hon steg av tunnelbanan och överföll henne i skogsområdet. 

– Just nu håller vi på att gå igenom allt bildmaterial som kan ha en koppling till ärendet, säger Anna Westberg. 

Förutom övervakningskameror i tunnelbanestationen undersöker polisen om det finns fler i området. 

Ingen misstänkt är ännu gripen för någon av våldtäkterna. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet har gärningsmannen vid de båda överfallsvåldtäkterna haft ett liknande signalement och tillvägagångssätt.

Finns det ett samband mellan våldtäkterna? 

– Just nu utreder vi dem som separata händelser. Det är när vi har gått igenom bildmaterialet från tunnelbanan som vi kan se om signalementet stämmer överens med det från Bromma, säger Anna Westberg. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.