Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 07:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/mobilfilm-visar-skrackscener-fran-drottninggatan/

STHLM

Mobilfilm visar skräckscener från Drottninggatan

Bild 1 av 14
Foto: Jonas Lindkvist

En mobilfilm från terrordådet på Drottninggatan visar fruktansvärda scener efter lastbilens framfart. En död människa ligger på övergångsstället vid Kungsgatan, och även resterna efter en hund syns på bild. Filmen visar också på nära håll en man som tillskyndande försöker rädda till livet med hjärtkompressioner.

Följ händelserna i DN:s liverapportering: Terrorattacken i Stockholm

Det är enligt uppgift en privatperson som filmat händelserna på Drottninggatan direkt efter att lastbilen kraschat in i ingången till Åhléns men innan räddningspersonal hunnit till platsen. Bilderna är så starka att DN har valt att inte publicera filmen, som kommer från en turkisk nyhetsbyrå.

Filmaren går med Åhléns i ryggen längs Drottninggatan mot Kungsgatan, och det är på övergångsstället i den korsningen som en svårt sargad kropp ligger.

Längre fram på Drottninggatan ligger en ganska ung man med blod runt huvudet, som flera personer försöker rädda till livet. Mannen är helt livlös medan en person utför hjärtkompressioner. Efter en stund lyfter man upp mannen och bär in honom i en butik.

En kvinna med förhållandevis lindriga skador sitter upp och är blodig på fötterna. Här hjälper filmaren till att bära in även henne inomhus.

I slutet av filmen syns en hund som dödats av lastbilen.

Läs mer: Vittne: Mamman låg några meter från barnet

Läs mer: Lastbil mejade ner människor på Drottninggatan – minst fyra döda