Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Moderater vill förkorta sommarlovet i Stockholm

Foto: TT

Korta sommarlovet och inför tre terminer. Det föreslår Moderaterna i Stockholm. Ledigheten skulle då kunna börja i mitten av juli.

Partiet menar att ett kortat lov kan leda till bättre skolresultat, gynna socioekonomiskt svaga elever och göra att familjer lättare får ihop vardagen, skriver Svenska Dagbladet.

Ökad undervisningstid betyder att fler lärare behövs och lärarbristen är redan stor – 87.000 lärare måste anställas fram till 2019, enligt utbildningsdepartementet.

– Det är inget vi kan göra över en natt en sådan här förändring, men vi ser gärna att Stockholm blir pilot i ett sådant här försök, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr, till tidningen.

Hur terminerna skulle se ut framgår inte av motionen men König Jerylmyr säger att det skulle kunna bli en hösttermin från september till mitten av december, en vårtermin från januari till påsk och en sommartermin påsk till mitten av juli. I dag går de flesta skolbarn på lov veckan före midsommar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.