Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 01:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/moderaterna-vill-bygga-bostader-i-arstaskogen/

STHLM

Moderaterna vill bygga bostäder i Årstaskogen

Bild 1 av 6 Bör Stockholm bygga bostäder i naturområden? Emma Fast, 28 år, student, Hägerstensåsen: – Det handlar om vilka specifika områden det är. På vissa ställen kan det passa, medan andra platser är jätteviktiga för staden, som Årstaskogen. Det är jättemånga som utnyttjar detta område medan ställen längre ut kanske inte är lika välbesökta.
Foto: Ebba Thornéus
Bild 2 av 6 Jennika Holopainen, 28 år, optiker, Fruängen: – Ja, bostäder behövs men sen vill man ju inte att de ska bygga på varje ställe. Finns det tre områden så kanske det räcker att bygga på ett av dem.
Foto: Ebba Thornéus
Bild 3 av 6 Johan Wetterholm, 51 år, it-chef, Årsta: – Det är svårt att svara generellt, men jag tycker inte att man ska bygga i Årstaskogen. Det är ett enormt uppskattat område. Det behövs fler bostäder och jag har ingenting emot att man förtätar på vissa ställen men det är viktigt att det passar in i miljön.
Foto: Ebba Thornéus
Bild 4 av 6 Sindy Voon, 36 år, med sonen Harry, restaurangchef, Gullmarsplan: – Nej, jag tar dagligen promenader kring Årstaskogen och det är underbart att ha den möjligheten. Svårt att svara på hur man ska göra på andra ställen, men generellt så tycker jag inte man ska bygga i skogar.
Foto: EbbaThornéus
Bild 5 av 6 Richard Ljungberg, 67 år, vd, Årsta: – Jag tycker svaret är ganska enkelt – nej. Det är viktigt att bevara naturområden. Men om man kan ta hänsyn till folks rekreationsmiljöer så tycker jag att det är okej, men det är farligt om man börjar tubba på sådant där.
Foto: Ebba Thornéus
Bild 6 av 6 Caroline Thumén, 29 år, student, Johanneshov: – Nej, det finns inte så många naturområden kvar och de bostäder som byggs blir ändå svindyra och inget som vanliga människor kommer att ha råd med.
Foto: Ebba Thornéus

Moderaterna i Stadshuset vill bygga 5.000 bostäder i Årstaskogen.

– Vi behöver inte gå över kommungränsen till Sundbyberg, det finns tillräckligt många stenar att vända på i Stockholms stad, säger gruppledaren Anna König Jerlmyr.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in