Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Mogert fördömde de sexuella trakasserierna på Stadsteatern

Stadsteatern i Stockholm.
Stadsteatern i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg/TT

För bara två veckor sedan fördömde Roger Mogert (S) de sexuella trakasserierna som avslöjades på Stadsteatern.

”Det är oacceptabelt”, skrev Roger Mogert i ett mejl.

Stadsbyggnads- och kulturborgarrådet Roger Mogert är ordförande i Kulturhuset Stadsteatern och kommenterade den 9 november avslöjandet om sex fall av sexuella trakasserier från medarbetare på teatern. 

”Det är bra att Kulturhuset Stadsteatern sammanställt och utrett detta. Det är oacceptabelt. En viktig del i detta har varit att från arbetsgivarens sida ge stöd till dem som har drabbats, och det har gjorts. Som institution ska vi aldrig acceptera att sådant här förekommer. Vi måste alltid ge stöd till den som blivit utsatt och skapa en miljö där detta inte tolereras".

Uttalandet gjordes via mejl och sedan dess har kulturborgarrådet valt att inte kommentera fortsatta anklagelser mot skådespelare som anlitats av teatern.

Roger Mogert har inte varit på jobbet den senaste veckan och han har konsekvent tackat nej till intervjuer och kommentarer rörande alla politiska frågor.

Han har heller inte velat kommentera hur Stockholms stad ska agera efter avslöjandet om Kulturprofilen, vars klubb fått över 300.000 kronor i bidrag årligen av staden.

Roger Mogert har länge tillhört det socialdemokratiska toppskiktet i Stockholm. Han skolades redan som tonåring i SSU och blev borgarråd under förra S-styret mellan 2002-2006. 

Han och dåvarande frun Veronica Palm (S) som varit riksdagsledamot har tillsammans med tidigare ministern Anders Ygeman och Elisabeth Ygeman, kallats ”familjerna” och varit de tongivande paren som styrt Stockholms socialdemokrater under decennier. 2014 skildes han och Veronica Palm och paret har tre barn.

Det är inte första gången det stormar kring s-borgarråden. Kollegan Tomas Rudin var oppositionsborgarråd när han i februari 2014 åtalades för snatteri efter att ha stulit en whiskeyflaska på Systembolaget i Farsta. Han sökte då hjälp för alkoholproblem och lämnade samma vår alla politiska uppdrag.

Jan Valeskog (S) utsågs av fullmäktigegruppen vid tretiden på torsdagen till nytt stadsbyggnadsborgarråd. Mirja Räihä (S) blir nytt arbetsmarknads- idrotts och kulturborgarråd. Stefan Hansson (S) blir nytt biträdande finansborgarråd.

DN har sökt Roger Mogert för en kommentar.

Läs mer: Borgarrådet Roger Mogert avgår efter anklagelser om trakasserier

 

 

 

 

 

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.