Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Mopedist attackerade barn på väg hem från lågstadieskola

Elever på en skola i västerort blev attackerade av en mopedist under onsdagen. Vid angreppet ska en av eleverna ha skadat tänderna. I ett brev uppmanar nu rektorn föräldrar att följa med barnen till och från skolan.

Det var under onsdagen som barnen på lågstadieskolan i Västerort ska ha attackerats helt oprovocerat, enligt rektorns brev.

”Tyvärr måste skolan meddela att igår på eftermiddagen attackerade en ensam mopedist helt oprovocerat två elever när de var på väg hem från skolan”, skriver rektorn.

Ett av barnen ska ha skadat tänderna i attacken. Det andra barnet mår, enligt rektorn, ”under omständigheterna bra”.

I sitt brev skriver skolans rektor att det är avskyvärt att barnen har angripits och fortsätter: ”Vi känner med de drabbade och deras nära och kära. Händelsen är polisanmäld och skolledningen har kontakt med polisen för att få information om hur de tänker säkra upp runt skolan. Polisen säger att de prioriterar vårat område”. 

DN har sökt polis liksom rektorn på den berörda skolan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.