Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Mördad efter trafikbråk i Tullinge

Bråket inträffade på Norra Parkhemsvägen i Tullinge.
Bråket inträffade på Norra Parkhemsvägen i Tullinge. Foto: Stefan Johansson

En 21-årig man har avlidit efter att ha blivit allvarligt knivskuren på Norra Parkhemsvägen i Tullinge, söder om Stockholm. Mannen hade hamnat i ett bråk med en 51-åring efter en trafikincident. Denne misstänks nu för mord.

Det hela började som en trafikincident strax före 14 på lördagseftermiddagen. De två inblandade ska ha hamnat i diskussion men varandra om något.

51-åringen drog en kniv och skar 21-åringen som segnade ned på marken. Därefter lämnade gärningsmannen platsen i sin bil i hög fart.

Den knivskurne mannen fördes till sjukhus i ambulans med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda.

– De anhöriga är underrättade. En man född 1963 är skäligen misstänkt för mord, säger Ulla-Britta Öhman, stationsbefäl vid Södertörnspolisen till DN.

Hon vet inte exakt vad som föregick bråket mer än att det ska ha varit någon form av trafikincident. Enligt Aftonbladet ska 51-åringen ha svängt ut framför 21-åringens bil. Männen ska ha gått ur sina bilar och börjat bråka.

Det finns flera vittnen till händelsen, och polisen arbetade på kvällen med att höra vittnen och sammanställa uppgifterna. Platsen där 21-åringen påträffades spärrades av och undersöktes av tekniker men avspärrningarna kunde senare hävas.

Den misstänkte gärningsmannen hörde självmant av sig till polisen efter ett tag och meddelade var han fanns. Han greps och en kniv hittades på platsen. Även gärningsmannen var skadad och hade knäckt näsa.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.