Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-21 05:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/mordarjakten-fortsatter-i-marsta/

STHLM

Polisen söker gärningsman efter misstänkt mord i Märsta

Polisen hade på söndagen ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman i fallet med kvinnan som morgonen innan hittades död i ett grönområde i Märsta. Förundersökningen gäller fortsatt mord.

Rätta artikel

– Det enda vi kan säga i dag är att utredningsarbetet fortsätter med samma brottsrubricering och att vi inte har någon frihetsberövad, säger Anna Westberg, pressinformatör på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Den misstänkt mördade är en kvinna, ”en relativt ung person” som polisen uttryckt det, som hittades av förbipasserande i ett skogsliknande grönområde mellan Ekilla och Tingvalla strax före klockan 8 på lördagsmorgonen. Polisen spärrade av ett stort område.

Kriminalteknikerna anlände till det avspärrade området vid klockan 10.30 och åtminstone två hundförare sökte av platsen. På eftermiddagen meddelade polisen att de hävt avspärrningarna och uppgifter till Aftonbladet gör gällande att man ska ha gjort åtminstone ett fynd som kopplas till det misstänkta brottet.

Polisen håller de flesta detaljer helt för sig själv med hänvisning till förundersökningssekretessen. I utredningsarbetet har man knackat dörr i områdets villor och flerbostadshus. Man har också genomfört en så kallad digital dörrknackning, vilket är polisen ringt runt till boende kring den aktuella platsen.

På söndagseftermiddagen meddelade polisen att de hållit ”ett antal” förhör och att ytterligare förhör kommer att hållas.

– Parallellt med att man håller förhör pågår även det tekniska arbetet. Det är bland annat för att fastställa dödsorsak, säger Anna Westberg.

Polisen gick på lördagskvällen ut med en vädjan till de som har uppgifter som kan vara intressanta, att då kan ring 114 14 eller lämna dem i ett digitalt formulär på polisens hemsida.