Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Mordmisstänkt angav sig själv

Tisdagens mord på en 22-årig man i Alby ser ut att ha fått ett snabbt uppklarande. En misstänkt gärningsman angav sig själv till polisen under natten till fredagen.

 

22-åringen hittades död i ett trapphus på Lagman Lekares väg under tisdagskvällen. Enligt uppgift till DN han skjutits i huvudet.

Polisen fick snabbt upp ett spår och en man i 40-årsåldern kunde anhållas i sin frånvaro. Två dygn senare kom den misstänkte alltså självmant in till Stockholmspolisen.

– Han visste att vi jagade honom, säger Annika Teckner, som leder polisens utredning.

Trots tillvägagångssättet knyts mordet inte till någon av de tolv pågående gängkonflikter

– Nej, vi ser inte något samband till kriminella nätverk, fortsätter Annika Teckner.

Såväl offret som den nu anhållne 40-åringen är tidigare kända för viss brottslighet.

Häktningsförhandling väntas hållas under helgen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.