Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 09:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/mordmisstankt-tonaring-psykiskt-sjuk/

STHLM

Mordmisstänkt tonåring psykiskt sjuk

Polis vid brottsplatsen i Sollentuna i början av augusti. Foto: Fredrik Persson/TT

En tonåring som misstänks för mord på 16-årige Peter Plax i Sollentuna i augusti har konstaterats allvarligt psykiskt sjuk, skriver Expressen.

TT Text

I mitten av augusti beslutades det att den tonårige pojken skulle genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning, efter att en mindre så kallad paragraf 7-utredning gjorts. Under torsdagen lämnades den omfattande undersökningen in till Attunda tingsrätt och av den framgår att den misstänkte lider av en allvarlig psykisk störning.

Den tidigare ostraffade pojken misstänks ha mördat sin 16-årige vän Peter Plax vid en badplats den 2 augusti och uppges ha gjort någon form av medgivanden kring brottet i tidiga förhör. 

Den 16-årige pojken ringde själv 112 sent på kvällen den 2 augusti och berättade att han begått ett grovt brott. När polis kom till platsen guidades de av pojken till en grusplan på en höjd intill badplatsen. Han greps sedan på plats. 

Peter Plax hittades svårt skadad i närheten och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Några timmar senare meddelade polisen att han avlidit och den 16-årige pojken anhölls på sannolika skäl misstänkt för mord.

Fälls pojken för mord i den kommande rättegången är det sannolikt att han döms till vård.

Läs mer: Peter, 16, misstänks ha mördats av sin vän – familjen berättar om sorgen 

Läs mer: Åklagaren: Finns inget som tyder på att de var ovänner