Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-17 15:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/morsdagskonst-av-mammor-ska-berika-bilden-av-fittja/

STHLM

Morsdagskonst av mammor ska berika bilden av Fittja

Bild 1 av 6 Saadia Hussain, är konstnärlig ledare bakom Mammornas Konstverk, en kollektiv målning som invigs med vernissage i Fittja på mors dag. Här med Awezan Azad, Mina Orellana och Lux Miranda Ortega som varit med i konstgruppen bakom verket.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 2 av 6 Ur samtalen som förts på konstgruppens träffar - som inte sällan blivit till middagar där barn och barnbarn hängt med - har de deltagande kvinnornas berättelser vävts samman till verkets olika motiv.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 3 av 6 Många timmar har lagts ned på att utforma konstverket.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 4 av 6 En supermamma som drar barnvagn och kånkar bärkassar är ett av motiven.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 5 av 6 ”Jag blev kär i projektet så fort jag fick höra om det”, säger Awezan Azad som varit med och arrangerat konstgruppen som sedan februari träffats på Mångkulturellt centrum i Fittja.
Foto: Alexander Mahmoud
Bild 6 av 6 ”Fittja är komplext, men framför allt mångfaldigt. Det här är ett sätt att förena de som bor här och låta dem förmedla sin bild av sina gator”, säger projektets konstnärliga ledare Saadia Hussain.
Foto: Alexander Mahmoud

Under våren har ett tiotal mammor i Fittja jobbat på verket som invigs på mors dag. Konst, ja, men framför allt ett projekt som har handlat om relationer – och om att berika bilden av Fittja.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in