Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

MP vill hbt-certifiera Stockholm

Lagom till Pride presenterar Miljöpartiet i Stockholm ett 12-punktsprogram för att göra staden mer öppen och kärleksfull. För alla.

– Det är viktigt att lägga fram politik och förslag för att skapa ett mer öppet samhälle, säger Åsa Jernberg, (MP), gruppledare i Stockholms stad.

Partiet vill hbt-certifiera allt från skolor till äldreboenden samt införa en mer normkritisk förskola.

– Vi vill att varje förskola ska ha tillgång till en genuspedagog för att öka kunskapen om hur man ska möta barnen, så att man inte låser dem.

– Ett mer konkret exempel från en förskola jag besökte var att sätta dockskåpet och verktygsbänken i samma rum, det underlättar för barnen att leka med det de vill, säger hon.

Partiet vill också se att skol­hälsan hbt-certifieras.

– Det handlar om att se över hela organisationen, från hemsidan till utbildning för anställda, så att det blir ett mer inkluderande klimat.

En annan punkt handlar om att behålla Pride-känslan hela året.

– Jag lever själv med en kvinna och det är en speciell öppenhet under Pride som gör att man inte känner att man avviker från normen. Den känslan skulle jag vilja att alla människor hade hela året i en stad där vi respekterar varandra, säger Åsa Jernberg.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.