Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Mystisk stank i Vällingby under tisdagsmorgonen

Det är än så länge oklart vad det är som luktar så illa i Vällingby. SL utreder frågan.
Det är än så länge oklart vad det är som luktar så illa i Vällingby. SL utreder frågan. Foto: Anders Oxelström

En kväljande avloppsstank vid Vällingbys tunnelbanestation har förbryllat resenärer under tisdagsmorgonen. En ”närmast outhärdlig” doft letade sig in i tåget från Vällingby - men det är än så länge oklart vad doften berodde på. 

En dryg timme senare hade lukten försvunnit från platsen.

Det var under tisdagsmorgonen vid 8-snåret som den fräna avloppslukten började plåga morgonresenärer på tunnelbanans gröna linje västerifrån. Vid Vällingbys tunnelbanestation letade sig lukten även in i tåget.

Läsare i morgonpendlingen hörde av sig till DN och berättat att den skarpa stanken är ”närmast outhärdlig”.

– Vi vet inte vad det är som luktar, men uppenbarligen är det något som har luktat. Det har kommit in en felanmälan där det står att ”det luktar ruttet ägg vid Vällingbystationen", sade SL:s presskommunikatör Claes Keisu vid 9-tiden på tisdagsmorgonen.

Men stanken i Vällingby försvann lika kvickt. Strax därefter var SL i kontakt med personal på platsen, som meddelade att det inte luktade någonting inne vid tunnelbanespärrarna. 

Läs mer: SL:s gröna mobilläsare är en blippflopp

– Spärrexpeditören på Vällingby säger att det inte luktar någonting, säger Claes Keisu.

Tidigt under förmiddagen kunde resenärer återigen åka förbi Vällingbystationen utan stank. Vad lukten berodde på är än så länge oklart. Mest troligt kom doften från någon närliggande fastighet. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.