Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nära 10 000 fick klamydia förra året

Antalet fall av klamydia ligger fortfarande på en hög nivå och Stockholm är ett av de län där smittspridningen är mest utbredd. Det visar statistik från Smittskyddsinstitutet.

Riksgenomsnittet i fjol var 394 fall per 100.000 invånare. I Stockholms län var det 439 fall. Totalt fick 9.332 stockholmare klamydia i fjol.

Smittspridningen är störst bland heterosexuella ungdomar och unga vuxna. De flesta smittas i Sverige. Enligt den nationella ungdomsstudien, UngKAB09, använder endast hälften av ungdomarna kondom vid sex med en ny eller tillfällig partner.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.