Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 09:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nathatet-flyttade-ut-pa-medborgarplatsen/

STHLM

Näthatet flyttade ut på Medborgarplatsen

Som en reaktion mot manifestationen som hålls för att stoppa utvisningarna till Afghanistan arrangerar Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige” en motdemonstration. Gruppen vill visa att de inte accepterar ”ockupationen” av Medborgarplatsen och ett hundratal personer sluter upp.
Foto: Beatrice Lundborg

○ Den högerextrema attacken på de afghanska demonstranterna utlöste en våg av sympatier, men blev också startskottet för motaktioner från dem som kallar sig ”realister”.

○ Det ledde fram till att ett hundratal människor stod mitt i Stockholm och skanderade ”ut med packet” och ”inga afghaner på våra gator” en lördag i augusti.

○ DN har granskat hur kommentarsfältet plötsligt flyttade ut på Medborgarplatsen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.