Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nattklubbsprofil misstänks för tre våldtäkter

En nattklubbsprofil i 50-årsåldern i Stockholm är på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter. Våldtäkterna ska ha skett mot tre olika kvinnor vid ett och samma tillfälle, enligt åklagare Marina Chirakova. Mannen har suttit häktad men är nu släppt på fri fot.

– Misstankarna mot honom kvarstår, säger åklagaren. 

Händelserna ska ha inträffat hemma hos nattklubbsprofilen i slutet av september, något Aftonbladet först rapporterade om. 

– Min klient har blivit drogad och utsatt för en grov våldtäkt. Hon vill att han ska lagföras. Han ska inte kunna fortsätta med det han håller på med, och utsätta andra människor, säger Petra Kumlin, målsägandebiträde som företräder en av kvinnorna.

Nattklubbsprofilen häktades i början av oktober, men är sedan mitten av november försatt på fri fot.

– Jag har släppt honom men misstankarna kvarstår. Vi utreder de här brotten vidare och jag ska ta ställning till om jag ska väcka åtal, säger åklagaren Marina Chirakova.

Mannen kan bära på en allmänfarlig sjukdom. DN har tagit del av en dom från Förvaltningsrätten från oktober där rätten bifallit en smittskyddsläkares ansökan om en tvångsundersökning av mannen, sedan han inte infunnit sig frivilligt efter kallelse. Mannen ska ha blivit kallad till en läkarundersökning sedan flera personer som diagnostiserats med sjukdomen uppgett att de haft kontakt med honom. 

Men det är inte en del av förundersökningen, enligt åklagaren. Brottsmisstankarna gäller endast våldtäkt. 

Petra Kumlin vill inte gå in på omständigheterna kring händelsen, men säger att hennes klient mår väldigt dåligt. 

– Det är klart att hon har blivit skadad av det här, hon är skadad för livet.

Nattklubbsprofilens advokat Åke Broné säger att hans klient förnekar misstankarna. 

– Det jag kan säga att förundersökning pågår och sekretessen gäller fortfarande. Min klient är försatt på fri fot och har förnekat brott – den inställningen kvarstår. Han hävdar att detta är något tjejerna har kokat ihop. De känner varandra och detta är någon typ av set-up mot honom. 

– Han har inte våldtagit någon över huvud taget. Nu avvaktar vi vad åklagaren kommer fram till. Jag går inte in på vad som skett eller inte har skett, men jag kan säga att vi har motbevisning som kommer att styrka hans oskuld.

Vad skulle kvinnorna ha för motiv till att ”koka ihop” våldtäktsanklagelser?

– Det är ingen hemlighet att man får ganska saftiga skadestånd om man är målsägande i ett våldtäktsmål. Motivet är ekonomiskt, det är vår uppfattning i det här läget, säger Åke Broné.

VD:n på restaurangkoncernen där mannen arbetat där på konsultbasis säger att man avslutat allt samarbete med nattklubbsprofilen.

– Vi har nolltolerans mot all form av trakasserier så det är så klart att det är upprörande men jag kan inte gå in på enskilda individer, säger vd:n.

Mannen ska ha arbetat för koncernen vid tiden för de misstänkta brotten. 

– Men vi har inget samarbete med honom längre, säger vd:n.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.