Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
STHLM

Nazistisk aktion mot Kärrtorps gymnasium

Nazister har återigen slagit till mot Kärrtorps gymnasium. Denna gång på årsdagen av attacken i Kärrtorps centrum, rapporterar tidningen Stockholmdirekt.

Natten till tisdagen har nazistiska Svenska Motståndsrörelsen (SMR) tryckt sin logga på dörrarna till Kärrtorps gymnasium med buskapet ”nationalsocialistisk zon”.

– Det här känns väldigt osäkert. Senast nazisterna klottrade ner skolan var bara för en vecka sedan. Och nu igen, på årsdagen, säger en elev till Stockholmdirekt.

Det är i dag exakt två år sedan SMR slog till med våld mot en antirasistisk demonstration i Kärrtorps centrum. Flera gärningsmän har dömts för dåden.

En manifestation ska arrangeras på tisdagseftermiddagen av gräsrotsrörelsen Linje 17 mot rasism.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.