Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-05 10:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/sthlm/nej-till-ordningsvakter-vid-hornsbergs-strand/

STHLM

Nej till ordningsvakter vid Hornsbergs strand

Hornsbergs strand i juni i år.
Hornsbergs strand i juni i år. Foto: Magnus Hallgren

Det blir inget av Stockholms stads önskemål om ordningsvakter vid det populära och emellanåt livliga området Hornsbergs strand.

– Enkelt uttryckt kan man säga att vi inte tycker att problemen är tillräckligt stora och därmed saknas rättsligt stöd för ordningsvakter, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen till SVT.

DN Text

Fina sommardagar lockar Hornsbergs strand många besökare från runtom i Stockholm. Vissa boende i området har klagat på stök – som ljudnivå och buskörande bilar och vattenskotrar. Av samma skäl har Stockholms stad därför velat se ordningsvakter i området. 

Tillståndsgivande myndighet är polisen, och de säger nej.

Erik Slottner (KD), trygghetsborgarråd i Stockholm säger till SVT att han ser polisens beslut som ”väldigt olyckligt”.

Läs också:

Fler farthinder ska stoppa busåkning vid Hornsbergs strand 

Kebabrestaurang blev symbol för klyftan mellan innerstad och förort

Ämnen i artikeln

Kungsholmen
Vattenskoter
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt